Производство с ТРАДИЦИЯ. Направа на дървета за тенис на маса през 1950.Снимка: STIGA
По време на пресконференция в Стокхолм през ноември 2011 г. преди Sweden Open Championships, селекционерът на китайския национален отбор за мъже, Liu Guoliang беше попитан какво смята за заплахата от Германия. Той отговори, че Германия е добра в тениса на маса, но че страната, която той уважава най-много, е все още Швеция.
Отговорът може да се счита като учтив коментар, отдаване на уважение от госта, но също така е знак на почит към една малка държава в Северна Европа, която от време на време, засенчваше огромната страна Китай в националния им спорт. Безспорно, без STIGA това не би се случило. Без STIGA, Швеция не би имала световни шампиони, защото това е STIGA, която през 1944 г., започва да произвежда собствено оборудване за тенис на маса, винаги с цел да прави своите артикули все по-добре и по-добре, докато не стана номер едно. В тясно сътрудничество със Шведската асоциация по тенис на маса,
STIGA превърна тенис на маса в спорт за всеки швед.


Номер едно в света. Stellan Bengtsson, първият по рода си световен шампион за мъже индивидуално. Снимка: Scanpix

Медалистите. От ляво на дясно: Stellan Bengtsson, Kjell Johansson и Hans Alser можеха да играят професионално тенис на маса през цялото време, благодарение на големите продажби на съответните им STIGA ракети. Снимка: STIGA
По време на периода на силен икономически ръст в Швеция през 1960, повече или по-малко всяко училище, всяка частна къща и всяка компания имаше маси за тенис на маса за ученици, семейства и служителите, на които да играят. Освен това, чрез спонсориране на големите състезания с маси, логото на STIGA лети по целия свят и привлеча вниманието на медиите; световните шампиони като Hans Alser, Kjell Johansson и Stellan Bengtsson бяха с договори със STIGA, като ефектът беше че името STIGA се свърза незаличимо с тенис на маса в световен мащаб като силно уважавано с несравнима репутация. Името STIGA стана синоним за качество, напредък, забавление и успех; освен това компанията взе инициативата в свои ръце. По време на своето развитие в STIGA работят шведските звезди, които бяха платени с най-добрите заплати в света на тенис на маса по това време. Alser, Johansson и Bengtsson оставиха своите светски работни места и станаха първите професионални спортисти в шведския национален спорт. Това беше възможност, която играчите приеха със страст, като осъзнаваха и своята отговорност. Те се обучаваха по-добре и по-трудно, отколкото техните конкуренти, и когато успехът им достигна своя връх през първата половина на 1970 г., не само медийната врява беше резултат, а и новият стандарт за нивото на играчите също беше определен. Той се оказа голямо вдъхновение за следващото поколение, едно ново надлежно очертано поколение, което ще продължи наследството през 1980 г. и след това.
Не е чудно, както каза
Liu Guoliang на пресконференцията преди Sweden Open, че той е избрал да остане на подготовка с националния отбор на Китай за една седмица в град Eskilstuna след приключване турнира. Причината е, че в Eskilstuna има традиция, STIGA да прави и управлява нещата все по-добре и по-добре.


Силни връзки. Националнит селекционер на Китай за мъже и треньор Liu Guoliang и главния изпълнителен директор на STIGA SPORT Маts Bandstigen, по време на тренировъчен лагер, който Китай избра да проведе в Eskilstuna, Швеция. Снимка: STIGA
Днес връзките между STIGA и Китай са по-близки от всякога, от самото начало STIGA е била много отворена към света на тенис на маса и в частност към млади и успешни чуждестранни играчи. STIGA продължава да има традицията и днес, като някои от най-добрите млади играчи от Китай веча са с договорени условия, особено Xu Xin и Guo Yue. Двамата младежи следват установената традиция да играят с дървета на STIGA, с които се състезаваше Лиу Guoliang, превърнал се в легенда през своя живот. Той стана първият мъжки китайски играч, който спечели златния олимпийски медал индивидуално на Олимпийските игри в Атланта през 1996 г., допълнително три години по-късно той е коронясан за Световен шампион за мъже индивидуално. И в двата случая той използва седем слойното STIGA Clipper дърво, в което са включено червени фурнири за блокиране.
В промеждутъците между тренировъчните сесии в Eskilstuna, китайски екип посети фабриката на STIGA в Eskilstuna, където се произвеждат дърветата. STIGA е спонсор и главен изпълнител на дърветата предназначени за китайския национален отбор. Главния изпълнителен директор Ма
ts Bandstigen, имаше задълбочени дискусии с китайците за това в каква насока да се развива производството на дървета дори за по-далечно бъдеще.
"Разработването и производството на дървета е в основата на цялото оборудване за тенис на маса, което ние продаваме", обясни Ма
ts Bandstigen на играчите. "Това е нещо, което се базира на научните ни разработки и умения, за да открием перфектния баланс между тегло, скорост и чувство в играта. Ние имаме от пет до девет слоя фунири в нашите дървета. Колко бързо ще бъде дървото зависи много от средния фурнир, след това имаме блокиращи и външни фурнири".

Ляво: Стара класическа дръжка. Една стара STIGA Alser
Дясно: Нови класически дръжки. Последна селекция дървета STIGA от твърда дървесина.

КРАЙНИЯ РЕЗУЛТАТ НА ПРОДУКТА зависи от дебелината и вида на дървения материал, който трябва да се избере за използване.
"Да изберете най-подходящия дървен материал в най-подходящия момент е от решаващо значение", Bandstigen продължи. "Ние сме много близо до нашия суров материал. Ние буквално избираме дървен материал от цял ​​свят, който искаме да използваме в нашето производство и тъй като сме силни финансово имаме възможност да купуваме големи количества, когато дървеният материал е изключително добър, но все пак ние никога не сме удовлетворени. Всичко, което правим искаме да направим още по-добре. "

Растеж през годините. Изглед на STIGA в Eskilstuna. Снимка: STIGA
Швеция е все още база на STIGA в Северна Европа, но никога преди това в дългата история на компанията не е била толкова отворена към света, както е днес. Пълен асортимент от оборудване за тенис на маса на STIGA се продава в 140 страни!
На бързо разрастващия се китайски пазар STIGA беше много ноходчива да започне договаряне на дългосрочни отношения с ключови играчи и ключови лица в китайската организация. Наскоро STIGA избра да създаде дъщерно дружество в Китай, вместо да работи чрез единични дистрибутори. Централният офис се намира в модния квартал на Пекин, където работят около 25 души под ръководството на бившия китайски национал Huang Dawei. Той е играл тенис на маса и в продължение на много години е живял в Швеция и е запознат в двете култури и езици.

КИТАЙСКИ авантюрист BANDSTIGEN и неговия екип виждат едно дълго и вълнуващо пътешествие в бъдещето. На пазара има огромен потенциал в страната, където около 15 до 40 милиона души играят активно в редовни състезания, а на хоби пазара може да се включат няколко стотици милиона души! "Ние имаме солидна основа за изграждане на бъдещето", обяснява Маts Bandstigen. "Не само в Китай, но и във всички страни ние сме се установили като водеща марка. Ние сме много горди от това, което сме постигнали. Имахме добра печалба през годините, но доволни - не сме. "
За да се поддържа STIGA водеща и динамична, господин Mats Bandstigen винаги ангажира целеустремени, конкурентни и страстни хора като служители. "Това е, което е необходимо, за да бъдем винаги на предна линия с всички наши продукти - дървета, гуми, мрежи, чанти, топки, маси - всичко. "

   

Абонирайте се за


Warning: Creating default object from empty value in /home/profitt/public_html/stiga-bg/administrator/components/com_jnews/classes/class.module.php on line 1094
Новини от STIGA България   

Станете наш фен във FACEBOOK

   

Потърсете в сайта

   
   
   
STIGA България - София
©Copyright 2013-2019 STIGA България | С подкрепата на STIGA Table Tennis